2010. április 19., hétfő

Tavaszi brownie



Úgy látszik, ezek a napok már az eper jegyében telnek. Bár a tavasz - most, ahogyan így kinézek az ablakon - még várat magára.

Előrebocsátom, hogy Éva barátnőm - ponosabban
Nigella Lawson - tripla csokis brownie-ja jobb. Talán azért, mert több benne a csokoládé...
De azért a kalasszikus brownie eme "tavaszi" kistestvérét sem érheti kritika, egyszerűen csak más.

Epres-fehércsokoládés brownie

■200 gr jó minőségű étcsokoládé (legalább 60 %-os kakaótartalmú)
■150 gr vaj
■150 gr kristálycukor
■150 gr liszt
■3 tojás
■100 gr fehércsokoládé
■150 gr eper

Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a tűzről levesszük.
Hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat (egyesével), alaposan elkeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük.
Az epret kis kockára vágjuk, a fehércsokit úgyszintén, és a masszához forgatjuk.
Kivajazott (vagy teflon) kisméretű tepsiben 30 perc alatt készre sütjük.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x25 cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails