2010. november 1., hétfő

Sajtos habroló


Itt most egy nagyon egyszerű recept következik. Ki ne evett volna már ilyen sajtos habrolókat - vendégségben, vagy csak úgy, a talponálló cukrászdában, mert megkívánta.
Nekem csak az volt a bajom velük, hogy - akárhol kóstoltam - valahogy mindig olyan töménynek, émelyítőnek tűnt. Minta egy kanál margarint vettem volna a számba...

Készítsük el házilag, sokkal finomabb, levegősebb, és legalább tudjuk, mi van benne. Arról már nem is beszélve, hogy sokkal olcsóbb.

Amire szükségünk lesz: fém habroló forma, saslikrudak, habzsák.

Hozzávalók (kb. 20 darabhoz)
1 csomag leveles tészta
10 dkg jó minőségű vaj (lehet enyhén sózott fajta is)
10 dkg krémsajt (pl. Philadelphia, de lehet pl. Camping, vagy Medve is, pénztárácától függően)
egy púpozott ek mascarpone
csipet só
lehelletnyi őrölt fehérbors

díszítéshez reszelt sajt

Elkészítés:
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk (vagy ha előre kinyújtott, simán kitekerjük) és keresztben 2 ujjnyi széles csíkokra vágjuk, a csíkokat pedig keresztben kettévágjuk. Az így kapott tésztacsíkokat a habroló formára tekerjük. A végeknél a tésztát jól nyomkodjuk a formához, hogy jól összetapadjon és ne nyíljon szét sütésnél.

A habrolókat kettesével egy saslikpácikára húzzuk, majd a pálcikákat keresztben egy kisebb tepsi peremére tesszük. Ennek az a lényege, hogy a rolók "lógva" süljenek, így lesznek mindenhol henger alakúak, ha csak simán tepsibe sorakoztatva sütnénk, az aljuk lapos lenne.
A rolókat 180 fokon 15-20 percig sütjük, világosbarnára. Sütőfüggő, nézegessük, hamar meg ud pirulni!

Közben elkészítjük a tölteléket.

Nagyon puha vajat (célszerű jóval korábban kivenni a hűtőből) elektromos mixerrel habosra keverjük a többi hozzávalóval, majd habzsákba töltjük és hűtőbe tesszük egy rövid időre.

A kihűlt habrolókat a krémmel megtöltjük, a végeket reszelt sajttal lezárjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails