2012. április 6., péntek

Rigatoni zellerrel és gruyére sajttal


Annak ellenére, hogy húsvét előtt nem szoktunk böjtölni, azt az egyet azért betartjuk, hogy nagypénteken nem eszünk húst, így kézenfekvő volt, hogy ha nem hús, hát tészta lesz a mai vacsora. Mert gyors, finom és százfélképpen variálható. Bevallom, először nem is akartam feltenni a blogra, de annyira finom lett, hogy gondoltam, hátha más is kedvet kap hozzá. Szóval ez most egy villámposzt, villám recepttel.

Két kedvencünk került bele: szárzeller és gruyére sajt. A gruyére kiváltható parmezánnal vagy fele-fele arányban parmezánnal s ementálival.


Hozzávalók 2 adagra:

25-30 dkg rigatoni vagy penne
3 dl tejszín
fél dl száraz fehérbor
7-8 dkg gruyére sajt (plusz a tetejére)
fél fej vöröshagyma
4 db angol zeller
1 ek vaj


A tésztát főzzük félpuhára (4 perc). A felaprított hagymát és a zellert felhevített vajon pirítsuk le, a hagyma kapjon egy kis színt is. Öntsük alá a bort, nagy lángon forraljuk ki, majd adjuk hozzá a tejszínt, szórjuk bele a reszelt sajtot, és főzzük össze, míg besűrűsödik.

A tésztát tegyük kivajazott hőálló tálba, öntsük rá a tejszínes zellert és szórjuk meg bőven reszelt gruyére vagy parmezán sajttal.

180 fokon 20 perc alatt süssük készre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails